Богдан ПОЛУМАЦКАНИЧ
Рівень бензойної кислоти в молочних продуктах, які продають у наших магазинах, перевищує допустимі норми у 5-10 разів
За словами керівника науково-дослідного центру випробувань "Укрмедтрестстандарт" Володимира Семеновича, такі порушення не поодинокі. Йогурти, глазуровані сирки, які дбайливі батьки регулярно купують дітям, замість користі можуть завдати шкоди.
У питному йогурті торгової марки "Щодня" вміст бензойної кислоти – 39,3 міліграма на кілограм, тоді як допустима норма – не більше п'яти. В "Актімелі" від "Данон" ця позначка коливається від 15,5 до 22,7 мг/кг, у "Растішці" – 17-17,4 мг/кг.
Не набагато краща ситуація з кефірами, а от з кисломолочними сирками взагалі катастрофа.
У деяких солодких сирках масова частка бензойної кислоти перевищувала 50 мг/кг! Якщо вживати продукти з такою кількістю цієї речовини регулярно, то це може мати негативний вплив на роботу нервової системи, розвиток ембріонів та викликати алергічні реакції. У деяких глазурованих сирках, окрім надміру консервантів, виявили кишкову паличку та дріжджі.
© Високий Замок - інтернет версіяУ питному йогурті торгової марки "Щодня" вміст бензойної кислоти – 39,3 міліграма на кілограм, тоді як допустима норма – не більше п'яти. В "Актімелі" від "Данон" ця позначка коливається від 15,5 до 22,7 мг/кг, у "Растішці" – 17-17,4 мг/кг.
Не набагато краща ситуація з кефірами, а от з кисломолочними сирками взагалі катастрофа.
У деяких солодких сирках масова частка бензойної кислоти перевищувала 50 мг/кг! Якщо вживати продукти з такою кількістю цієї речовини регулярно, то це може мати негативний вплив на роботу нервової системи, розвиток ембріонів та викликати алергічні реакції. У деяких глазурованих сирках, окрім надміру консервантів, виявили кишкову паличку та дріжджі.
при передруку матеріалів посилання обов`язкове www.wz.lviv.ua
Немає коментарів:
Дописати коментар