"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

вівторок, 19 серпня 2008 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Обережно, консерванти!

[Image] А думали, здорова їжа... [Image] Обережно, консерванти!
Богдан ПОЛУМАЦКАНИЧ
Рівень бензойної кислоти в молочних продуктах, які продають у наших магазинах, перевищує допустимі норми у 5-10 разів
За словами керівника науково-дослідного центру випробувань "Укрмедтрестстандарт" Володимира Семеновича, такі порушення не поодинокі. Йогурти, глазуровані сирки, які дбайливі батьки регулярно купують дітям, замість користі можуть завдати шкоди.

У питному йогурті торгової марки "Щодня" вміст бензойної кислоти – 39,3 міліграма на кілограм, тоді як допустима норма – не більше п'яти. В "Актімелі" від "Данон" ця позначка коливається від 15,5 до 22,7 мг/кг, у "Растішці" – 17-17,4 мг/кг.

Не набагато краща ситуація з кефірами, а от з кисломолочними сирками взагалі катастрофа.

У деяких солодких сирках масова частка бензойної кислоти перевищувала 50 мг/кг! Якщо вживати продукти з такою кількістю цієї речовини регулярно, то це може мати негативний вплив на роботу нервової системи, розвиток ембріонів та викликати алергічні реакції. У деяких глазурованих сирках, окрім надміру консервантів, виявили кишкову паличку та дріжджі. [Image]
© Високий Замок - інтернет версія
при передруку матеріалів посилання обов`язкове www.wz.lviv.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар