"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

середу, 27 липня 2011 р.

§TURTLE NEWS: [FOOD] Чіпси - наркотик типу марихуани!

Хто з нас зрідка, з насолодою, не з'їдав пакетик заповітних картопляних чіпсів, той не романтик. Знаєш, що шкідливо, знаєш, що смажена картопля канцерогенна, знаєш, що вона насамперед впливає на збільшення у вазі, а все одне - відчуваєш задоволення від кожного хрусткого шматочка.


чіпсиІ не тільки картопляні чіпси, а весь цей, так званий Джанк-фуд. І ти не можеш собі відмовити. Розповідаєш про важкий день, тиждень, обіцяєш собі не обідати потім, все, щоб тільки відчути насолодитись цією забороненою гидотою. Учені вирішили провести дослідження на цю тему, вірніше досліджень маса. Перше, що вони виявили, що є ще один смак, який ми розрізняємо - це смак жиру. Друге, різні люди по-різному на цей смак реагують. Третє, насичена жирами їжа впливає на нас як наркотик, в прямому сенсі.
«Ендоканнабіноїдна система в кишечнику контролює споживання жиру» Так називається стаття вчених з Національної академії наук США.
Вчені досліджували вплив жирної їжі і причини її споживання.
Вчені, як це і властиво вченим, проводили досліди на щурах, розділивши їх на три групи. Перша група отримувала цукор, друга у, а третя - жири.
І що з'ясувалося, як тільки жирна рідина потрапляла на язик тварини, її тонкий кишечник негайно починав виділяти ендоканнабіноїди. Це хімічні речовини, що виділяються при курінні марихуани, відомо ж, що після травички "пробиває на хавчик".
Організму потрібен жир, та що там потрібен - необхідний не менше повітря. Без жиру клітини не можуть нормально функціонувати, знижується репродуктивність, терморегуляція і так далі. У анорексичних дівчат пропадають місячні, а дуже худим дівчатам важче завагітніти, гормони-то розчиняються в жирі. От і судіть самі. Саме тому організм так жадає жиру, що намагається «урвати» якомога більше.
Поїдання жирної їжі запускало в роботу і центри задоволення, так що у нас тепер є два пояснення, чому можна пристраститися до жирної їжі. Це не просто примха і брак сили волі. Це важка боротьба з природними схильностями.
Коли щурам впорскували блокатори цих самих ендоканабіноїдів, то щури переставали їсти. Взагалі! Що, ясна річ, несумісне з життям.
До речі, недавно в Америці заборонили дієту, засновану на блокуванні ендоканнабіноїдів, аж надто багато побічних ефектів вона викликала.

Немає коментарів:

Дописати коментар