"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

четвер, 25 березня 2010 р.

27-29 березня 2010 року в Києві відбудеться Всеукраїнська конференція з питань безпеки харчування

27-29 березня 2010 року в Києві відбудеться Всеукраїнська конференція з питань безпеки харчування

Організаторами заходу є ВМГО «Європейська молодь України», Національний технічний університет України «КПІ», Київський національний торгівельно-економічний університет та Студентська Рада НТУУ «КПІ»за підтримки Міністерства освіти та науки України та ЗАТ «Оболонь»

27 березня о 10.30 у залі Вченої Ради КПІ (м. Київ, проспект Перемоги, 37) відбудеться офіційне відкриття. Протягом конференції розглядатимуться 5 блоків питань, кожен з яких представлятиме собою всебічне висвітлення найактуальніших проблем якості та безпеки харчування представниками науки, бізнесу, політики та ЗМІ, що гармонійно поєднуватиме представлення теоретичних аспектів з результатами лабораторних досліджень. По закінченню буде проведено круглий стіл на тему: «Харчування студентів: теорія і практика». В ході проекту учасники (запланована кількість складає 120 осіб) матимуть можливість продегустувати нові види харчових продуктів, що є альтернативою fast-food, побачити, як проводяться дослідження, що спрямовані на виявлення фальсифікації харчових продуктів за допомогою експрес-методів, та отримати консультації з питань захисту прав споживачів (дані послуги надаватиме Молодіжний центр «ОСА», що при Київському національному торговельно-економічному університеті).

Гостям буде презентовано роботу установки, яка є стендовою моделлю, що демонструє процес біологічного очищення води на харчовому підприємстві. В рамках конференції відбудеться презентація тематичних картин художниці Софії Шевченко, яка проходитиме в залі Вченої Ради НТУУ «КПІ», а також виступ вокального ансамблю «Сьоме почуття».

Під час конференції будуть обговорювати такі проблеми, як здешевлення собівартості продукції виробниками в результаті кризи та загрози погіршення якості продуктів харчування, зростання кількості транснаціональних компаній, що випускають тютюнові вироби, слабоалкогольні напої, харчові продукти, які одержали назву «їжі-сміття» («джанк-фуд»), поява цих продуктів, зміни в технології переробки та виробництва продуктів харчування і торговій політиці, вплив на добовий раціон населення та харчові звички; зниження якісного складу раціону харчування та формування у людей, особливо у дітей та підлітків, неправильних харчових звичок, що загрожує як їх здоров'ю, так і здоров'ю наступних поколінь.

Голова наукового комітету − док. мед. наук, завідуюча лабораторією гігієни харчування при Інституті гігієни та медичної екології ім. О. М. Марзеєва АМН України Гуліч Марія Павлівна.

Голова координаційного комітету − голова Kомітету з пропаганди здорового способу життя ВМГО «Європейська молодь України» Колесник Марія Михайлівна.

Акредитація для ЗМІ за телефоном (050) 217-94-35 або sonich@i.ua (Мажарова Наталя).

Офіційний сайт Конференції - http://www.foodsafety.com.ua/.

Джерело: Молодіжна правда

Немає коментарів:

Дописати коментар