"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

четвер, 2 вересня 2010 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Ярмарок органічних продуктів харчування в Києві

Асоціація виробників органічної продукції «БІОЛан Україна» започатковує традицію проведення щорічного театралізованого дійства – ярмарку «Органічний дивограй», основна мета якого – привернути увагу людей до важливості здорового харчування, навчити їх відповідально ставитися до вибору продуктів, враховуючи їх безпечність та цінність у споживанні. Перший ярмарок відбудеться 25 вересня 2010 року на Контрактовій площі.

Органічні продукти – це не щось новомодне чи якийсь заморський тренд – таку їжу вирощували наші діди-пращури: без пестицидів, мінеральних добрив, про ГМО взагалі тоді не чули, що вже казати про штучні фарбники та консерванти. Сьогодні таке виробництво ретельно контролюється законодавством (поки що європейським, однак вітчизняний варіант вже подано на розгляд), засвідчується сертифікатами та незалежними інститутами.
В Україні такі продукти є, до того ж вітчизняного походження. Виробники з різних областей України представлять на ярмарку сертифіковані овочі, фрукти, м'ясо, молочні продукти, крупи, пластівці, мед та багато чого іншого.
За всіма цими життєдайними дарами стоїть віддана праця звичайних людей. Людей, які знайшли в собі хоробрість відмовитися від ласих «хімічних» урожаїв і спробувати змінити життя на краще. Хто вони – хранителі справжньої їжі, виплеканої тільки сонцем та дощами, наповненої лише соками зміцнілої землі? Дізнатися про це можна буде нафотовиставці «Органічні продукти мають обличчя», яка проводитиметься в рамках ярмарку.
Крім того, для дітей діятиме ігровий майданчик з танцями, іграми та конкурсами. На додачу гості казкового ярмарку матимуть змогу покуштувати гастрольної органічної біоланівської каші, приправленої магією та шкварками з м'яса, випити по органічному цілющому фрешу та вдарити дзиги під запальну етнічну музику!
Організатор ярмарку – Асоціація виробників органічної продукції «БІОЛан Україна» у партнерстві зі Швейцарським аграрним інститутом SHL та Дослідним інститутом органічного сільського господарства FiBL (Швейцарія) за підтримки Подільської РДА у м. Київ. Співорганізатор ярмарки – ТД «Органік Ера».
Дата: 25 вересня 2010 року
Офіційне відкриття дійства: 10:00
Закінчення ярмарку: 15:00
Місце проведення: Контрактова площа
Організатор: Асоціація виробників органічної продукції «БІОЛан Україна»
Співорганізатор: Торговий Дім «Органік Ера»
Партнери заходу: Швейцарський аграрний інститут SHL та Дослідний інститут органічного сільського господарства FiBL (Швейцарія), Подільська РДА у м.Київ.
Читайте також про перспективи прийняття Закону України "Про органічне виробництво".
http://ecoclubua.com/2010/09/yarmarok-orhanichnyh-produktiv/

Немає коментарів:

Дописати коментар