"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

середу, 11 травня 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Закарпатська санепідстанція знайшла перевищення нітратів у весняних овочах

Санепідстанції продовжують здійснювати нагляд за умовами реалізації населенню ранньої рослинної продукції та за станом її безпеки шляхом виконання лабораторних вимірювань з визначення вмісту нітратів та залишкових кількостей пестицидів. Отримані результати порівнюються з максимально допустимими рівнями у розрахунку мг на кілограм ваги (мг/кг), що регламентовані державними документами.

Закарпатська санепідстанція знайшла перевищення нітратів у весняних  овочах

З початку сезону по такій продукції виконано 157 вимірювань вмісту нітратів в зразках капусти, помідорів, огірків, цибулі-перо, редиски, петрушки, салату, кріпу, з яких у 8-ми випадках визначалися перевищення максимально допустимих рівнів, що мали відношення до перших овочів на початку квітня (це редиска-4, цибуля-перо,петрушка, салат та кріп по 1), про що і повідомлялося в квітні місяці станом на 15-те число. По всіх таких випадках одразу ж були прийняті міри адміністративного впливу.

На вміст залишкових кількостей пестицидів досліджувалися зразки в кількості 31 ( капусти, помідорів, огірків, цибулі-перо, петрушки) з виконанням 35 вимірювань різних пестицидів. В жодному разі не визначалися перевищення їх залишків.

http://www.mukachevo.net/ua/news/view/40871

Немає коментарів:

Дописати коментар