"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

пʼятницю, 21 жовтня 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Українців годують відходами харчової промисловості, – нардеп

В Україні кількість молока з кожним роком зростає, а поголів’я худоби – меншає. Причина криється в тому, що до нас завозять залишки та відходи харчової промисловості з більш благополучних країн, – повідомив нардеп Геннадій Москаль.
Про це ЗІК повідомила депутатська прес-служба.
Москаль: «За даними Державного комітету статистики України, за вісім місяців цього року в Україні підприємствами всіх форм власності вироблено молока на 109,2 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року. І в той же час поголів’я корів знизилося й становить усього 2649,5 тисячі, що у відсотковому відношенні становить 96,7 % до показника минулого року (95% корів знаходиться в приватній власності населення). Середній надій молока від однієї корови становить 2830 кг. Загалом в Україні отримано від корів молока 76,9 тис. тонн, що становить 97,8 % до аналогічного періоду минулого року.
Разом з цим Держкомстат вказує, що переробною промисловістю України перероблено:
  • молока – 77,1 тисячі тонн;
  • вершків жирністю більше 8 % – 3,3 тисячі тонн;
  • молока й вершків у сухому вигляді – 6,1 тисячі тонн;
  • масла вершкового – 8,4 тисячі тонн;
  • сиру свіжого та кисломолочного – 6,1 тисячі тонн;
  • сиру жирного – 17,6 тисячі тонн;
  • молока й вершків згущених – 7,4 тисячі тонн;
  • продуктів кисломолочних – 39,8 тисячі тонн.
Після простого підрахунку напрошується висновок, що ми їмо суцільний фальсифікат, оскільки українські корови й близько не дають стільки молока, щоб виробити всю цю продукцію. При цьому жодного літра молока Україна з-за кордону не імпортувала.
Розгадка криється в іншому показнику Держкомстату – за вісім місяців цього року в Україну було завезено залишків та відходів харчової промисловості на 126 мільйонів 780,9 тисячі доларів США, що на 112,5 % більше, ніж за аналогічний період минулого року. Виходить, українці споживають недоїдки та залишки продуктів із розвиненіших країн».
http://zik.ua/ua/news/2011/10/21/315356

Немає коментарів:

Дописати коментар