"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

середу, 16 травня 2012 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] У Кам’янка-Бузькому районі виявили картоплю, заражену раком

У Кам'янка-Бузькому районі на Львівщині виявили картоплю, заражену раком. Про це повідомляє прес-служба Державної служби карантину рослин України.

Рак картоплі знайшли в зразку, що відібрали від партії вітчизняної продовольчої картоплі вагою 7 кг. Заражений вантаж виявили на Пункті карантину рослин «Кам'янка-Бузький» Львівської області 28 березня цього року. Після отримання висновку фітосанітарної експертизи, який засвідчив наявність карантинного організму, вантаж направили на очищення, утилізацію відходів. Картопля використана на харчові цілі.

Після виявлення державними інспекторами з карантину рослин по Львівській області раку картоплі було проведено обстеження місця зберігання та місця вирощування картоплі. В результаті після проведення обстежень було підтверджено виявлення раку картоплі (Synchytrium endobioticum Pers.) та запроваджено карантинний режим в Кам'янка -Бузькому р-ні, с. Забужжя (розпорядження № 136 від 23.04.2012 року) на площі 232,02 га.

Частину зараженої картоплі (350 тонн) було очищено шляхом миття та відправлено на технічну переробку до Російської Федерації та Молдови. Відходи після очищення (миття) утилізовані в санітарній ямі, з використанням хлорного вапна. Залишок картоплі (1750 тонн) планують реалізувати в Чернігові на технічну переробку.

http://vgolos.com.ua/zhyttya/news/5624.html

Немає коментарів:

Дописати коментар