"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

пʼятницю, 21 вересня 2012 р.

ГМО-кукурудза провокує ракові пухлини розміром з тенісний м'яч

Кукурудза, оброблена гербіцидом, вразила раком 25% тіла щурів.

Greenpeace

Споживання ГМО-продуктів приводить до фатальних наслідків. Ілюстрація

Французькі вчені протягом двох років щодня годували 200 піддослідних щурів генетично модифікованоюкукурудзою. В результаті тварини захворіли раком.

"Щури харчувалися американською генетично модифікованою кукурудзою NK 603 найбільшого світового виробника трансгенного насіння компанії Monsanto. Згодом у тварин були виявлені ракові пухлини розміром з тенісний м'яч", - повідомляється в дослідженні.

Щурів поділили на 3 групи. Перша група харчувалася генетично модифікованою кукурудзою, друга - модифікованою кукурудзою, яка пройшла обробку найпоширенішим у світі гербіцидом "Раундап", а третя група їла звичайну кукурудзу, оброблену гербіцидом.

Результати дослідження показали найбільшу смертність тварин від застосування модифікованої кукурудзи, обробленої гербіцидом.

Захворювання тварин на рак з'являлося в більшості випадків між 13-м і 20-м місяцями годування.

У самок щурів спостерігалося масове захворювання молочних залоз з появою злоякісних пухлин величиною 25% розміру тварини. У самців були ураженими внутрішні органи: печінка і нирки.

"Вперше в світі генетично модифікований продукт і застосовуваний з ним пестицид були оцінені з точки зору їх впливу на здоров'я протягом більш тривалого періоду і більш повно, ніж це робилося представниками урядів і харчової промисловості. І ось тривожні результати", - зазначив керівник проекту Жиль-Ерік Сераліні.

Він також додав, що продукти ГМО токсичні, а їх споживання призводить до фатальних наслідків.

Зазначимо, генетично модифіковані продукти потрапляють на стіл людини у вигляді м'яса, молока, яєць і продуктів з них.

http://tsn.ua/nauka_it/gmo-kukurudza-provokuye-rakovi-puhlini-rozmirom-z-tenisniy-m-yach.html

Немає коментарів:

Дописати коментар