"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

четвер, 4 жовтня 2012 р.

Експерт: 90% продуктів, які ввозять в Україну – непридатні

Джерело: Оглядач

Генеральний директор ДП «Львівстандартметрологія» Олег Косінський заявив, що 90% продуктів харчування, які ввозяться на територію України, вже не придатні до споживання. Про це він сказав 3 жовтня під час прес-конференції.

«Ми повинні знати, що ми споживаємо, яким є дитяче харчування, що їдять наші діти і онуки», - сказав Олег Косінський. Він зазначив, що є проблеми якості продукції є в харчовій і медичній галузях. 

Нагадаємо, в Україні хочуть ввести декларування харчових продуктів. Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Мінагрополітики розробити і внести на розгляд Кабміну проект закону, який зобов'яже переробників молока розміщувати на упаковках молочних продуктів, вироблених з додаванням замінників молочних інгредієнтів, напис «із замінниками молочних інгредієнтів».

Як інформував ZAXID.NET, директор Інституту споживчих експертиз Юрій Чорнобривець заявляв, що в українців немає культури читання вмісту харчових продуктів.

Джерело: 

ZAXID.NET

 

Немає коментарів:

Дописати коментар