"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

пʼятницю, 11 січня 2013 р.

50% продуктів у світі пропадає марно, - експерти

Британські науковці підрахували, що половина їжі на Землі пропадає марно.

Експерти британського товариства інженерів-механіків встановили, що від 30% до 50% вирощеної і виробленої на Землі їжі, що становить близько 2 мільярдів тонн, ніхто не з'їдає, повідомляє УНІАН з посиланням на ВВС.

Жителі найбагатших регіонів планети – США і країн Європи – половину продуктів викидають після придбання.

Згідно з оприлюдненою ВВС доповіддю, безглуздо вироблені надлишки їжі утворюються унаслідок поєднання чинників: суворого контролю за продажем прострочених продуктів, поганого збирання врожаю і марнотратства споживачів. У доповіді наголошується на тому, що величезні обсяги прісної води – близько 550 мільярдів кубометрів – використовується у світі на вирощування продуктів, які згодом викидаються на смітники. Автори називають такий стан речей трагічним, і заявляють, що планеті, чисельність населення якої до 2075 року, за прогнозами, зросте на три мільярди – до 9,5 мільярда осіб, варто задуматися про стратегію розумного харчування.

http://zik.ua/ua/news/2013/01/10/387830

Немає коментарів:

Дописати коментар