"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

середу, 23 січня 2013 р.

Учені: їсти гарячу їжу з пластикового посуду небезпечно для здоров'я

Отруйне з'єднання меламін, що раніше потрапило до дитячого харчування та вбило китайських дітей, знову викликає побоювання експертів. Воно може виділятися з контейнерів для продуктів харчування, якщо в них знаходиться гаряча їжа.

Сліди меламіну знайшли в сечі групи добровольців, що їли суп з локшиною з пластикових мисок, виготовлених із застосуванням меламіну. Такі висновки дослідження Медичного університету Гаосюн (National Sun Yat-Sen University, Тайвань). У добровольців концентрація з'єднання була підвищена через 12 годин після їжі у порівнянні з контрольною групою, що їла з керамічного посуду.

Меламін – органічна сполука, яку широко застосовують при виробництві фарбників, смол, пластиків і гербіцидів. Її можна знайти в посуді, клеї, дошках. У 2008 році в Китаї від отруєння меламіном померли, щонайменше, шість дітей, а більше 300 тис. захворіли. З'єднання провокує виникнення каменів у нирках.

http://www.osvita.org.ua/news/68779.html

Немає коментарів:

Дописати коментар