"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

пʼятницю, 12 лютого 2010 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Київським «динамівцям» заборонили заводську ковбасу

З раціону футболістів київського «Динамо» виключені ковбаси, сосиски і шинка заводського виготовлення. Про це газеті «Комсомольская правда в Украине» розповів завідувач рестораном бази «Динамо» Петро Зварич.

«На заводах у м'ясні продукти обов'язково додають фарбники - нітрити. Інакше ковбаса або шинка матиме непривабливий товарний вигляд. Крім того, під час копчення ковбас останнім часом використовуються коптильні рідини, в яких замочується м'ясо. Вони так само, як і нітрити, негативно впливають на організм людини, якій доводиться виробляти енергію не лише для того, щоб переварити їжу, але і щоб нейтралізувати ці шкідливі речовини, які до того ж мають канцерогенний характер», - розповів Зварич.

За його словами, тепер на базі динамівця налагоджено власне виробництво м'ясних виробів.

Також Зварич розповів, що головний тренер «Динамо» Валерій Газзаєв заборонив годувати футболістів варениками і пельменями. Виключено з раціону і курячі яйця - вони замінені перепелиними

Отак! Футболістів, які коштують мільйони, тренер боїться "зіпсувати". А наші "тренери"-"зверхники" щодня труять увесь народ, і ще й розказують нам, що про нас "турбуються". Детальніше про якість харчів та як з добитися її покращання читайте у інших матеріалах рубрики "Безпека продуктів харчування".

Немає коментарів:

Дописати коментар