"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

пʼятницю, 14 січня 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] На Тернопільщині в антисанітарних умовах виготовляли гуцульську бринзу

На Тернопільщині у Лановецькому районі міліціонери виявили підпільне приміщення з переробки молочних продуктів. Зокрема, у ньому в антисанітарних умовах і без необхідних дозволів виготовляли гуцульську бринзу, яка потрапляла на ринки області.

Про це повідомили 12 січня ЗІКу у відділі ветеринарної міліції УМВСУ в Тернопільській області.

Загалом, як зазначили правоохоронці, упродовж свят через різке зростання попиту на продукти харчування на ринках Тернопільщини з'явилася велика кількість товару сумнівної якості. З метою вилучення з обігу шкідливих для здоров'я продуктів міліціонери проводять регулярні рейдові перевірки.

Так, з початку 2011 р. в області за порушення ветеринарно-санітарних норм до адміністративної відповідальності притягнуто більше 20 осіб, утилізовано більше 30 кг небезпечної для вживання продукції, якою торгували без відповідних документів. Крім того, при перевірці складських приміщень ринків правоохоронці вилучили понад 500 кг протермінованих преміксів для годівлі свійських тварин.

Триватимуть рейди до кінця свят. Загалом завдяки відповідним профілактичним заходам працівники ветеринарної служби вилучили минулоріч понад 11 т неякісної продукції, до адміністративної відповідальності притягнули 150 осіб.

http://zik.com.ua/ua/news/2011/01/13/266267

Немає коментарів:

Дописати коментар