"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

суботу, 19 лютого 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Китайські крупи заражені токсичними матеріалами

Французькі ЗМІ повідомляють, що в результаті неконтрольованого промислового зростання в Китаї, місцеві крупи заражаються токсичними важкими металами. Особливо небезпечний китайський рис, який чутливий до кадмію. 

Ось вже кілька років величезні кількості рису заражаються домішками металів, однак практично нічого не робиться для попередження про небезпеку такого забруднення. З усіх зернових рис найбільш сприйнятливий до кадмію, який міститься у воді, що проходить через шахти, де видобувається свинець, олово і мідь. Відповідно до досліджень, проведеним у Китаї з 2007 року, приблизно 10% рису, що вирощується в країні, заражене кадмієм, причому рівень забруднення значно перевищує норму, що представляє потенційну загрозу для здоров'я. 

Кадмій - токсична і канцерогенна речовина, що накопичується в тілі людини протягом усього життя і впливає на стан нирок, кісток і печінки.
Ще до того, як вибухнув нинішній скандал, Greenpeace застерігав від імпорту китайських круп, що містять ГМОдо Європи, де рис використовується не тільки для виробництва локшини, пива та йогуртів, але і дитячого харчування.

Немає коментарів:

Дописати коментар