"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

пʼятницю, 25 вересня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [FOOD] Молочна продукція – фальсифікована

Держспоживстандарт узявся за перевірку якості молочних продуктів після численних випадків харчових отруєнь. Як повідомив керівник пресслужби відомства Олег Хомін, за два місяці зроблено 70 аналізів молока, масла, морозива (усього в Україні випускають близько 500 найменувань цієї продукції), в 44 випадках виявлено порушення стандартів (60% продуктів).

У лабораторії держпідприємства "Укрметртестстандарт" (структури, що входить до Держспоживстандарту) виявили у продуктах рослинні жири, яких там не повинно бути, згідно з маркуванням. А у сметані "Щодня" взагалі не знайшли молочних жирів.
Як роз'яснив начальник "Укрметртестстандарту" Володимир Семенович, виробники фальсифікують продукцію, щоб знизити її собівартість.
Споживати таке "морозиво" або "масло" можна, але покупець платить гроші за абсолютно інший продукт, іншими словами, переплачує, окрім того, й смак продукту зовсім не той.
Самі виробники заперечують інформацію про порушення технології й натякають, що дискредитацію їх продукції могли "замовити" конкуренти.
Заступник лабораторії ТМ "Рейнфорд" ("Щодня") Тамара Доліна запевнила, що інформація Держспоживстандарту буде незабаром офіційно спростована.
А начальник відділу маркетингу ТМ "Геркулес" Юлія Волкова повідомила, що Держспоживстандарт узяв у них на підприємстві проби всіх зразків морозива (раніше перевіряли торговельні мережі) на експертизу. На думку Волкової, її результати покажуть, що у продукції "Геркулеса" рослинних жирів немає.  

Немає коментарів:

Дописати коментар