"Кожному гарантується право вільного доступу до інформації про стан довкілля, про якість харчових продуктів і предметів побуту, а також право на її поширення. Така інформація не може бути засекречена" ст.50 Конституції України

середу, 24 червня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [GMO] Вірус A/H1N1 знайшли в чіпсах


КИЇВ, 23 червня. /УКРІНФОРМ/. Дослідники російського міністерства охорони здоров'я виявили зв'язок між поширенням вірусу A/H1N1, або "свинячого грипу", і картопляними чіпсами, які пропонують відвідувачам у ресторанах швидкого харчування. Про це учені повідомили в секретній доповіді прем'єр-міністрові Росії Володимиру Путіну.

Як повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на MIGnews.com, учені впевнені в тому, що генетично модифікована картопля, яку в західних ресторанах застосовують для виготовлення чіпсів, є розсадником шкідливого вірусу. На думку росіян, генетична зміна одного з ферментів картоплі призводить до виникнення "вибухонебезпечного" дублікату вірусу H1N1.

Відкриття вчених дозволяє пояснити непропорційно велику кількість підлітків і дітей серед осіб, що заразилися свинячим грипом, оскільки саме вони є клієнтурою ресторанів фаст-фуд. Крім того, географія поширення вірусу: США, Австралія, Канада, Британія і Чилі, які є споживачами генетично модифікованої картоплі.

У країнах, де такої картоплі немає, таких як Китай і Росія, зафіксована набагато менша кількість випадків захворювань свинячим грипом.

Згідно з останніми даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), у всьому світі виявлено 44287 випадків зараження вірусом грипу A/H1N1, 180 з яких мали летальний результат.

Немає коментарів:

Дописати коментар